Konferencja „Produkcja mięsa ekologicznego – ograniczenia środowiskowe i instytucjonalne oraz możliwości rozwoju”

W dniu 13 października 2023 r. w Krakowie odbyła się konferencja „Produkcja mięsa ekologicznego – ograniczenia środowiskowe i instytucjonalne oraz możliwości rozwoju”.  Współorganizatorem wydarzenia było Forum Rolnictwa Ekologicznego im. Mieczysława Górnego oraz Uniwersytet Rolniczy (UR) w Krakowie. Spotkanie zorganizowano w ramach projektu FOODLEVERS finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Uczestnikami konferencji byli doradcy, rolnicy oraz przedstawiciele UR. Wygłoszone prezentacje wywołały ożywioną dyskusję na temat problemów rozwoju ekologicznej produkcji zwierzęcej w Polsce, pozwoliły też na sformułowanie rekomendacji dla decydentów oraz uczestników łańcuchów dostaw.

Materiał chroniony prawem autorskim. Wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy

Dzień wolny!

Uprzejmie informujemy, że dzień 27 (piątek) oraz 31 (wtorek) grudnia 2024r. jest dniem wolnym w Instytucie.
Prosimy o kontakt w innym terminie.
Skip to content