Konferencja „Produkcja mięsa ekologicznego – ograniczenia środowiskowe i instytucjonalne oraz możliwości rozwoju”

W dniu 13 października 2023 r. w Krakowie odbyła się konferencja „Produkcja mięsa ekologicznego – ograniczenia środowiskowe i instytucjonalne oraz możliwości rozwoju”.  Współorganizatorem wydarzenia było Forum Rolnictwa Ekologicznego im. Mieczysława Górnego oraz Uniwersytet Rolniczy (UR) w Krakowie. Spotkanie zorganizowano w ramach projektu FOODLEVERS finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Uczestnikami konferencji byli doradcy, rolnicy oraz przedstawiciele UR. Wygłoszone prezentacje wywołały ożywioną dyskusję na temat problemów rozwoju ekologicznej produkcji zwierzęcej w Polsce, pozwoliły też na sformułowanie rekomendacji dla decydentów oraz uczestników łańcuchów dostaw.

Materiał chroniony prawem autorskim. Wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy

Dzień wolny!

Uprzejmie informujemy, że dzień 31 maja 2024 r. (piątek) jest dniem wolnym dla pracowników Instytutu.
Prosimy o kontakt w innym terminie.
Skip to content