Aktualności

Seminarium pt. Zagospodarowania odpadów z gospodarstw rolnych i przemysłu rolno-spożywczego
W dniu 6.05.2021 r. w ramach projektu NUTRIMAN wspólnie ze Szkołą Doktorską Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW) zostało zorganizowane seminarium pt. Zagospodarowania odpadów z gospodarstw

Warsztaty – Zastosowanie produktów nawozowych w rolnictwie 8 czerwca 2021
Głównym celem warsztatów zatytułowanych „Zastosowanie produktów nawozowych w rolnictwie” jest przedstawienie wyników projektu badawczego NUTRIMAN oraz produktach nawozowych powstałych zgodnie z tj. Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego

PROJEKT PRAC PRZEDWDROŻENIOWYCH INKUBATOR INNOWACYJNOŚCI 4.0 NR 1/ININ 4.0/IUNG-PIB/2021
Wraz z początkiem marca pracownicy Zakładu Mikrobiologii Rolniczej rozpoczęli realizację prac przedwdrożeniowych w ramach projektu „AgriBioFood PULS IUNG 4.0”, finansowanego z programu Inkubator Innowacyjności 4.0



Prace przedwdrożeniowe w obszarze bio-nawozów
Jednym z projektów realizowanych w Instytucie Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowym Instytucie Badawczym w ramach programu Inkubator Innowacyjności 4.0 jest KOMPO-MIK (Opracowanie innowacyjnej technologii

Warsztaty 18 maja 2021 r. „Projekt NUTRIMAN i wykorzystanie pofermentu”
Głównym celem warsztatów zatytułowanych „Projekt NUTRIMAN i wykorzystanie pofermentu” jest przedstawienie wyników projektu badawczego NUTRIMAN oraz produktach nawozowych powstałych zgodnie z tj. Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2019/1009 z dnia 5 czerwca 2019 r., które będzie obowiązywać od 16.06.2022 r.