
Zakres usług
1. Akredytacja na prowadzenie badań w zakresie stosowania:•   
Herbicydów 
• Fungicydów
• Insektycydów
• Retardantów
• Zapraw nasiennych
2.    Ocena jakości ziarna • Fungicydów
• Insektycydów
• Retardantów
• Zapraw nasiennych
•    Gęstość ziarna w stanie zsypnym
•    MTZ 
• Wyciąg mąki
• Wilgotność
• Ilość i jakość glutenu
• Wskaźnik sedymentacji
• Liczba opadania
3.    Ocena farinograficzna mąki• Wyciąg mąki
• Wilgotność
• Ilość i jakość glutenu
• Wskaźnik sedymentacji
• Liczba opadania
•    Wodochłonność mąki
•    Czas rozwoju ciasta 
• Czas stałości ciasta
• Liczba jakości
4.    Ocena jakości i ilości mikotoksyn w ziarnie zbóż• Czas stałości ciasta
• Liczba jakości
5. Ocena pozostałości środków ochrony roślin w ziarnach zbóż
6. Ocena skuteczności działania nawozów