Zakres usług
1. Akredytacja na prowadzenie badań w zakresie stosowania:•
Herbicydów
• Fungicydów
• Insektycydów
• Retardantów
• Zapraw nasiennych
2. Ocena jakości ziarna • Fungicydów
• Insektycydów
• Retardantów
• Zapraw nasiennych
• Gęstość ziarna w stanie zsypnym
• MTZ
• Wyciąg mąki
• Wilgotność
• Ilość i jakość glutenu
• Wskaźnik sedymentacji
• Liczba opadania
3. Ocena farinograficzna mąki• Wyciąg mąki
• Wilgotność
• Ilość i jakość glutenu
• Wskaźnik sedymentacji
• Liczba opadania
• Wodochłonność mąki
• Czas rozwoju ciasta
• Czas stałości ciasta
• Liczba jakości
4. Ocena jakości i ilości mikotoksyn w ziarnie zbóż• Czas stałości ciasta
• Liczba jakości
5. Ocena pozostałości środków ochrony roślin w ziarnach zbóż
6. Ocena skuteczności działania nawozów