Publikacje
pracowników Zakładu
Rok 2017
Publikacje popularnonaukowe i popularne
Powrót
- Bojarszczuk J.: Poznaj zmiany w produkcji i wykorzystaniu roślin pastewnych. Uprawy w praktyce. 2017, 3: 7-8.
- Bojarszczuk J.: Przekonaj się, jaki jest obszar i struktura powierzchni paszowej w Polsce. Uprawy w praktyce, 2017, 3: 9-10.
- Gaweł E. Dowiedz się jakie są zalety uprawy roślin bobowatych drobnonasiennych. Uprawy w praktyce. 2017, 3: 5-6.
- Gaweł E. Korzyści z uprawy bobowatych drobnonasiennych. Raport Rolny, 2017, 3: 17-18.
- Gaweł E. Łąki pastwiska na przedwiośniu i wiosna. Bydło Mięsne, 2017, 1: 14-18
- Gaweł E. Renowacja użytków zielonych. Bydło Mięsne, 2017, 4: 12-19.
- Gaweł E. Sprawdź, jakie zabiegi są ważne w uprawie bobowatych. Uprawy w praktyce, 2017, 7: 8-9.
- Gaweł E.
Uprawiasz mieszanki lucerny z trawami? Dowiedz się, czy możesz ją
stosować do wypasu zwierząt. Uprawy w praktyce, 2017, 10:
5-7.
- Księżak J., Bojarszczuk J.: Czy warto nawozić rośliny strączkowe. Gazeta Olsztyńska, Rolnicze ABC, 2017, 21(317): 16-17
- Księżak J., Bojarszczuk J.,
Szukała J.: A może warto wprowadzić rośliny strączkowe do płodozmianu.
Gazeta Olsztyńska, Rolnicze ABC, 2017, 1(316): 4-5
- Podleśny J.: Zagrożenie łubinu żółtego chorobami grzybowymi. Farmer, 2017, 4: 142-143.
- Staniak M.: Mieszanki strączkowo-zbożowe. Raport Rolny, 2017, 1/2, s. 15 .
- Staniak M., Czopek K.: Możliwości i perspektywy uprawy soi w Polsce. Raport Rolny, 2017, 3: 16
- Staniak M., Czopek K.: Reakcja soi na niekorzystne warunki wilgotnościowe. Raport Rolny, 2017, 6: 14-15.
- Staniak M., Czopek K.:
Soja – rośliną przyszłości? Źródło cennego białka i tłuszczu.
Przedsiębiorca Rolny, 2017, 4(30): 84-86.
- Staniak M., Czopek K.: Soja a inne strączkowe. Raport Rolny, 2017, 12: 16.
- Staniak M., Stępień A.: Wady i zalety uproszczeń w uprawie kukurydzy. Uprawa kukurydzy, 2017, 2(10): 8
- Staniak M., Stępień A. Plonowanie kukurydzy w różnych systemach uprawy roli. Raport Rolny, 2017, 3: 21-22